Zomeractie naar focus & meer resultaat

begeleiding op de werkplek

manage je workflow

efficiënt e-mailen

slim taakmanagement & agendabeheer

effectief gebruik van digitale middelen

passend bij je organisatie stijl

op prioriteiten

slimmer omgaan met tijd

Zomeractie

in 2 x 2 uur naar overzicht & rust in je werkproces

Neem jij je ook elke vakantie voor om je werk – en leven – met meer rust en een betere focus in te richten?

Vraag jij jezelf ook af hoe je je tijd beter kunt besteden aan de dingen die echt belangrijk zijn?

Voor je het weet is de vakantie voorbij en zit je al weer in de drukte.
Projecten stapelen zich op, voorbereidingen blijken net tekort te schieten, je mist deadlines en je laat je weer afleiden door allerlei zaken die met focus weinig te maken hebben.

Gun jezelf een zomerboost!

Gebruik deze zomermaanden eens om een frisse start te maken in je werkprocessen, zodat je na de vakantie weer met overzicht aan het werk kunt. En je meer regie en control houdt over dat wat echt belangrijk is!

Master of Workflow sessie

In 2 x 2 uur krijg je een boost, zodat je met meer rust en overzicht aan het werk kan. En je weer grip krijgt op de persoonlijke organisatie van je werk.
In de eerste sessie leggen we de nadruk op opruimen, (fysiek en digitaal) en het effectief herschikken en verwerken van eventuele achterstanden.
In de tweede sessie krijg je tips, trucs en handvatten, zodat je na de vakantie de verbeteringen in je werkproces beter vol kunt houden. Tussentijds pas je de nieuwe tips toe in je werkzaamheden.

Heb je specifieke wensen voor deze 2 x 2 uur, dan kan dat natuurlijk ook. Dat bespreken we graag met je.

Het resultaat van 2 x 2 uur begeleiding

Overzicht – opgeruimde werkomgeving – overzicht in documentenstructuur in je computer – tot een half uur per dag minder zoektijd – minder ergernis – betere afstemming met je werkomgeving en je collega’s – inzicht in je valkuilen – energie & creativiteit – geld – motivatie om het vast te houden – meer resultaat van je werk – tevredenheid –  minder werkstress – blije collega’s – tevreden manager.

Maak een keuze waar jij voor gaat en laat ons weten wanneer je ons aan je bureau wilt hebben.

De investering

Onze dienstverlening voegt waarde toe aan jouw professionaliteit. Waarde die je direct kunt verzilveren in hele praktische resultaten met een lang effect. Normaliter kost een 2 x 2 uurs traject inclusief reiskosten, voorbereiding en begeleiding, – tussentijds en achteraf-,  750,00 euro excl. 21 % BTW.

Dit krijg je ervoor

  • 2 x 2 uur professionele begeleiding op je werkplek
  • oefentaken passend binnen je werkprocessen
  • tussentijdse telefonische consultatie
  • een voucher voor een gratis trainingssessie van 1,5 uur binnen jouw organisatie, rondom een timemanagement onderdeel naar keuze, voor maximaal 4 collega’s.

Je betaalt een zomers prijsje!

595,00 euro 

exclusief 21 % BTW

Deze business organizers uit Noord Nederland staan deze zomer tot jouw beschikking. Elk met een eigen expertise en werkgebied. Voorkeur? Neem contact op via de link in de foto’s.

Vind je het lastig een keuze te maken, mail dan via ons contactformulier.
Wij zorgen er voor dat je de juiste begeleiding krijgt!

Astrid Haveman  Master of Workflow

Astrid Haveman Master of Workflow

Business Organizer & Specialist Chronische Desorganisatie

M; 06 54 30 15 77

Astrid Haveman leert je binnen je eigen werkprocessen handiger organiseren.Gericht op effectief e-mailgebruik, agendabeheer en taak-uitvoering. Helder communiceren en verwachtingen managen daar waar het kan en moet. Met als resultaat meer focus en overzicht. Als DISC consultant houd ze rekening met de organisatiestijl die bij jou past. 10 jaar organizing ervaring in (semi-)overheid, zorg en MKB bedrijven in Noord Nederland.

Sandra van Dijk  Optiworkadvies

Sandra van Dijk Optiworkadvies

Business Organizer & Organisatie Psychologe

M: 06 33 96 08 41

Sandra heeft een achtergrond als sociale & organisatiepsychologe. Zij besteedt naast het praktisch organiseren van de agenda, e-mail en werkplek ook veel aandacht aan persoonlijkheidsonderzoek en gedrag én adviseert je over hoe je je energieniveau op peil kunt houden tijdens een werkdag. Zij wil je laten ervaren dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om meer grip te krijgen op je werkdag en dat je altijd meer aan drukte of werkstress kunt doen dan je vooraf denkt.

Milly van der Meulen - Simply Organized -

Milly van der Meulen - Simply Organized -

Business Organizer & Structuurpeut

M: 06 48 77 46 00

Milly heeft ruime ervaring in onderwijs, zzp-ers, het mkb en duo’s manager en secretariaat. Ze heeft een echte hands on mentaliteit, met zorg en aandacht voor de zaken waar jij in je werk tegenaan loopt. Anders en effectiever communiceren, assertiever zijn en het aanleren van ander gedrag komen vanuit de praktijksituaties ruimschoots aan bod. Samen werken we aan jòuw doel: het optimaliseren van je werkprocessen.

Isabel Bosklopper  POFriesland

Isabel Bosklopper POFriesland

Business Organizer & Resultaatgerichte Aanpakker

M: 06 21 55 70 68

Isabel is handig met digitale software en het effectief inrichten van de werkplek. Een no-nonsense mentaliteit die gaat voor resultaat. Jarenlang ervaring in het bankwezen. Onenote expert bij uitstek.

Puur Praktisch!

in 2 x 2 uur ga je opgeruimd de zomer door! krijg je weer grip op je werkprocessen werk je aan je focus & prioriteiten werk je aan overzicht & rust krijg je weer controle over je e-mail werk je aan tijdwinst! manage je verwachtingen van anderen & jezelf word je een kei in je werk! maak je na de vakantie een frisse start!