Ben ik de enige normale hier?

‘Dat heb ik je toch al eerder gevraagd? Waarom is dat nog niet klaar?’ 


Werk je in een team of met klanten, dan kun je er vergif op innemen dat er op momenten dit soort onbegrip ontstaat. Hoe komt dat toch…?

Heel simpel. Een ieder ziet de wereld zoals hij / zij zelf is.
We juichen diversiteit in samenwerking toe, maar gaan er toch graag vanuit dat een ander op dezelfde manier in het leven staat. Maar helaas (of beter: gelukkig), we zijn uniek. Wat de een zegt, wordt niet altijd op dezelfde manier door de ander gehoord of begrepen.
En daarmee begint het onbegrip.
De basis van een goede communicatie begint bij jezelf. Zodat je jezelf en  de ander beter leert begrijpen en beter leert communiceren, zodat je boodschap wel duidelijk overkomt bij de ander.

Je gedrag bloot gelegd met de praktische DISC methodiek

Hoe goed ken jij jezelf? Waar liggen je kwaliteiten en voorkeuren in communicatie? Waar voel je weerzin?

Wanneer je dit van jezelf weet, hoe communiceer je deze kwaliteiten en weerstand met je collega’s? Hoe ga je met lastig gedrag van de ander om? Dat kan heel spannend zijn.

Met de DISC-analyse, wordt je natuurlijke gedragstijl zichtbaar gemaakt.  Een wetenschappelijke methodiek die een stevige basis heeft in de psychoanalyse. Het verklaart waarom je indirect of direct reageert in gesprekken of vergaderingen.

DISC 600-300Waarom de één anders luistert dan de ander. Waarom de ene collega de nadruk legt op resultaten en de ander vertrouwen belangrijk vindt.

Dat de één veel tekst nodig heeft, terwijl een ander 3 woorden genoeg vindt.

Een methodiek met een praktische uitleg die je help te begrijpen waar jouw valkuilen liggen en je kracht. Het leert je de communicatieve kwaliteiten van jezelf en je collega’s te waarderen en te gebruiken.

Het ligt toch niet alleen aan mij?

Zelfanalyse, sommigen krijgen er buikpijn en kriebels van. Dat is vaak wat een testuitslag met zich meebrengt.
Maar wanneer je regelmatig vastloopt in ergernis en onbegrip, kan het je verder helpen.
Niet doordat je zelf moet veranderen, maar juist door gebruik te maken van die inzichten over jezelf. En daar gaat het om.

Teamleden die inzicht hebben in elkaars natuurlijke eigenschappen hebben heus nog wel meningsverschillen en discussies, prikkelen elkaar regelmatig en laten elkaar graag alle kanten van een vraagstuk zien. Daar word je samen beter van.
Maar ze beseffen de waarde van al die verschillen beter en doen er hun voordeel mee.

Met de inzichten in elkaars gedrag kun je veel meer uit jezelf en je teamwerkzaamheden halen.

Jullie zijn de ‘normalen’ hier 

Verschillen maken ons beter. Maar dat weten we pas als we het herkennen en erkennen.Niks geen soft gedoe, gewoon helderheid over wat communicatie is. Inzicht in de kracht van die verschillen.
Je af en toe even kwetsbaar opstellen. Om samen te werken aan betere resultaten.
Meer overzicht , rust, betere processen en duidelijke verwachtingen.

Dan komt het besef dat de ander net zo normaal is als jij, maar wel een beetje anders!